نرخ برگشتی چیست؟ (Bounce Rate)

گوگل نرخ برگشتی را چنین تعریف می‌کند: “درصد بازدیدهایی که تنها از یک صفحه انجام می‌شود و بدون ادامه یافتن به صفحات دیگر تمام می‌شود”. به بیانی دیگر زمانی که بازدید کننده تنها از یک صفحه از وب سایت شما بازدید می‌کند و بدون دیدن صفحات دیگر وب سایت مربوطه را ترک می‌کند. این عمل به ضرر سایت شما تمام می‌شود.

چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

دلایل بی‌شماری وجود دارند که یک بازدید کننده را مجبور می‌سازند بدون دیدن دیگر صفحات سایت شما، آن را ترک کند. از جمله این دلایل می‌توان از

  • نامرتبط بودن محتوای یافت شده با آنچه بازدید کننده به دنبال آن بوده است
  • دیر بالا آمدن صفحه به خاطر وجود ویدیو یا تصاویر بزرگ و با حجم بالا
  • طراحی نامناسب صفحه
  • ناسازگار بودن سایت با دستگاهی که با آن به اینترنت متصل شده اید (مثلا موبایل)، نام برد.

البته ممکن است دلایل دیگری هم وجود داشته باشد. مثلا شاید افرادی که به یک صفحه وارد می‌شوند واقعا نیازی نداشته باشند به صفحات دیگر بروند و شاید هم ترافیکی که به سمت سایت شما روانه شده است از همان ابتدا ترافیک نامتناسبی با سایت شما بوده باشد.

اگرچه دلایل متفاوتی برای بازگشت از سایت وجود دارد، به طور کلی نرخ برگشتی چیز مناسبی برای سایت شما نیست و اغلب نشان از این دارد که سایت شما محتوایی را که بازدید کننده انتظار دارد در آن بیاید، فراهم نمی‌کند.

چگونه نرخ برگشتی خود را ردیابی کنید؟

۲ روش برای این کار پیشنهاد می کنم:

  1. نصب گوگل آنالیتیک. به محض قرار گیری کد مورد نظر در محل، برنامه تنها در عرض چند ساعت شروع به بررسی سایت شما می‌کند. این بررسی کمک خواهد کرد تا مشکلات بالقوه درون سایت‌تان را آنالیز و مشخص کنید.
  2. استفاده از سایت alexa.com

به سایت alexa.com بروید. نام سایت خود را در قسمت مربوطه تایپ کنید:

alexa1

بر روی دکمه سبز یا جستجو کلیک کنید. در صفحه بعد رو دکمه Get details کلیک کنید:

alexa2

در صفحه بعدی می توانید اطلاعات مناسبی را به دست آورید: مثلا در صفحه زیر:

Global rank: رتبه سایت شما در بین تمام سایت های دنیا از نظر تعداد بازدید کننده

Rank in Iran: رتبه شما در ایران از نظر تعداد بازدید کننده

Bounce Rate: نرخ بازگشت سایت، همانطور که در تصویر مشاهده می کنید، برای مرواهاست این عدد ۱۸٫۵% است. یعنی از هر ۱۰۰ نفری که به سایت مرواهاست مراجعه می کنند، ۱۸ نفر آنها تنها ۱ صفحه را می بینند.

Daily Time on Site: زمانی که کاربران به طور متوسط بر روی سایت شما هستند. این زمان برای سایت مرواهاست ۲۰ دقیقه است.

چگونه بدانیم چه نتیجه‌ای خوب است و چه نتیجه‌ای بد؟

همین اول بگویم، از لحاظ نرخ برگشتی قانون ثابتی برای آنچه خوب است و آنچه بد است وجود ندارد. مثلا، صفحاتی که تنها هدفشان فروش محصول است (یا الان بخر یا کلا برو!) نرخ برگشتی بالایی دارند. مگر اینکه محصول به بازدید کننده از پیش فروخته شده باشد و او بداند که دقیقا چه خواهد یافت.

با این حال اگر ببینید با وجود اینکه هدف صفحه شما هدایت بازدید کننده به مرحله دیگر، اطلاعات بیشتر در سایت، محصول و یا سرویس خود است و باز هم ۷۵% آن‌ها سایت را ترک می‌کنند، پس حتما مشکلی وجود دارد که اصلا هم خوب نیست. مساله مهم‌تر این است که تصمیم بگیرید هدف شما چیست. اگر ندانید که به دنبال چه هستید، زمانی که به آن دست می‌یابید هم متوجه نخواهید شد که چه بدست آورده‌اید!

میزان مناسب نرخ برگشتی چقدر است؟

اگر هدف یکی از صفحات سایت شما فروش محصول خاصی باشد و نرخ برگشتی آن برابر با ۹۰ درصد (۹ نفر از ۱۰ نفری که سایت را بازدید کرده‌اند بدون خرید صفحه را ترک کرده‌اند) باشد، موقعیت بسیار خوبی است. چرا که نشان می‌دهد که ۱۰ درصد از بازدید کنندگان خرید کرده و به صفحات بعدی رفته‌اند (ممنونم صفحه!). اما زمانی که محتوای درون صفحه چند پاراگراف حاوی اطلاعات باشد که هر یک از آن‌ها به خواننده بگوید که کجا به دنبال اطلاعات بیشتر باشد و نرخ برگشتی صفحه هم ۵۰ درصد باشد، نشان دهنده عملکرد ضعیف آن صفحه بوده و نیاز به تغییرات وجود دارد، چرا که این مقدار نشان می‌دهد نیمی از بازدید کنندگان آن صفحه مطالب موجود را به اندازه‌ای که باید جالب ندیده‌اند که به صفحات دیگر بروند.

معیار دیگری هم وجود دارد. همان قدر که ثبت نرخ برگشتی در سایت اهمیت دارد، زمانی که بازدید کنندگان شما در سایت صرف می‌کنند نیز دارای اهمیت است. به عنوان مثال، تصور کنید صفحه‌ای دارید که حاوی یک ویدیو است، پس هدف شما متقاعد کردن بازدید کنندگان به تماشای این ویدیو خواهد بود. مساله، درست همین جاست! پس از اتمام تماشای فیلم افراد اقدام به ترک سایت خواهند کرد و همین قضیه باعث افزایش نرخ برگشتی شما می‌شود.

مضطرب نشوید! می‌توانید در گوگل آنالیتیک قسمت بررسی نرخ برگشتی خود را تنظیم کنید تا پس از مدت زمان مشخصی خاموش شود. مثلا اگر ویدیوی شما ۵ دقیقه‌ای است، حجم بیشتر اطلاعاتی آن در ۳ دقیقه اول قرار گرفته است. با در نظر گرفتن این واقعیت می‌توانید گوگل آنالیتیک را به گونه‌ای تنظیم کنید که تعداد افرادی را که به تماشای آن ۳ دقیقه می‌نشینند ثبت کند. این یک روش شسته رفته برای اندازه گیری میزان دخالت بازدید کنندگان است.

اما اگر هدف صفحه ما این است که بازدید کننده تا آخر به تماشای ویدیو بنشیند و سپس روی لینک‌هایی مثل “بیشتر تماشا کن”، “بیشتر بخوان”، “بیشتر خرید کن” کلیک کند، نرخ برگشتی شما همچنان بیش از ۳۰ درصد خواهد بود. فرصت مناسب برای شما همین نزدیکی‌هاست. درون ویدیو و یا وب سایت شماست، اما این فرصت برای بازدید کننده درست عمل نمی‌کند.

مگر اینکه بازدید کننده، آن شخصی که مد نظر است نباشد. آیا می‌دانستید که دو نوع بازدید کننده وجود دارد؟ خب مشخص است، آن‌هایی که به محتوای شما علاقه دارند و آن‌هایی که ندارند!

اشتباهی که افراد خریدار ترافیک مرتکب می‌شوند (از طریق برنامه‌هایی چون گوگل AdWords، فیسبوک ادز ، بنر ادز و غیره) خرید ترافیک غلط است. ترافیک اشتباهی که افراد زیادی باور دارند برای سایت خوب است.

با این کار به غیر از نا امید کردن دنیای اطرافتان، به آنالیتیک وب سایت خود نیز صدمه خواهید زد و کار تشخیص اینکه کدام جز از سایت‌تان نیاز به ارتقا دارد تا منجر به نتایج و ROI بهتر شود، برایش دشوارتر خواهید کرد.

چگونه نرخ برگشتی را کاهش دهیم؟

تنها یک راه برای کاهش نرخ برگشتی وجود دارد. در هر زمان تنها یک قدم باید برداشته شود.

مثلا تصور کنید که کسب و کار شما در صفحه همراه با اطلاعات زیاد، شاید یک ویدیو، تصاویر زیبا و در پایان در خواست برای کارهایی چون ” با من تماس بگیرید، الان بخرید و الان ثبت کنید” است. از طریق بنرهای تبلیغاتی هم ترافیک می‌خرید و تمام بازدید کنندگان را به این صفحه می‌کشانید. نرخ برگشتی شما هم ۶۳ درصد است.

اولین کاری که باید بکنید توقف ترافیک از سمت بنرهای تبلیغاتی و انتقال آن به مکان دیگر است.( مثلا اگر تا به حال در سایت www.x.com تبلیغ می دادیم، حالا در سایت www.y.com تبلیغ بدهیم.

با انجام این کار احتمال افزایش یا کاهش شدید در نرخ برگشتی وجود دارد. اگر این مقدار کاهش داشت و به مثلا ۳۴ درصد رسید، نشان از این دارد که بیشتر ترافیکی که داشتید، ترافیک مد نظرتان نبوده است، اما اگر این کار باعث افزایش نرخ برگشتی شود نشان می‌دهد که منبع جدیدی که انتخاب کرده‌اید از منبع قبلی نامناسب‌تر است.

به محض اینکه از صحت ترافیک خود مطمئن شدید، می‌توانید اقدام به ایجاد تغییراتی در صفحه کنید.

  • عنوان خود را تغییر دهید، چند روزی صبرکنید و نتیجه به دست آمده با عنوان جدید را با قبلی مقایسه کنید.
  • تصاویر موجود را در صورت نیاز تغییر دهید، اگر تصاویر بزرگ هستند یا تعداد آن‌ها زیاد است یا شاید هم کم، چند روزی صبر کنید و نتیجه تاثیر این تغییر بر روی نرخ برگشتی را بسنجید.
  • طول صفحه را اندازه گیری کنید. شاید نیاز به افزایش محتوا و شاید هم کاهش آن داشته باشید.
  • آیا درون صفحه خود ویدیو دارید؟ حذفش کنید و تفاوت را مقایسه کنید. اگر هم ویدیویی ندارید، یکی اضافه کنید و ببینید چقدر موثر خواهد بود.
  • به قیمت‌ها و کلماتی که در بخش درخواست به عمل استفاده کرده‌اید توجه کنید. شاید اصلا این قسمت را فراموش کرده باشید. آیا از افراد خواسته‌اید که در سایت جلوتر بروند؟

مساله مهم اینجاست. اینکه بایستی در هر زمان تنها یک قدم بردارید و منتظر باشید تا نتیجه آن عملکرد را ببینید. اگر نرخ برگشتی بالا برود پس عملکرد نامناسبی داشته‌اید. اگر پایین بیاید پس خوب است. به خاطر داشته باشید که مناسب بودن عملکرد شما نسبت به نمره‌ای که می‌گیرید مشخص می‌شود.

گوگل آنالیتیک ابزاری فوق العاده برای این کار در نظر گرفته است که به شما اجازه می‌دهد در هنگام انجام عملیات به مشاهده نتایج بپردازید. به این عمل “آزمایش محتوا” گفته می‌شود.

آیا صفحه‌ای دارید که از نظر فرایند تبدیل مهم شمرده می‌شود؟ اگر پاسختان مثبت است باید بگوییم که این صفحات دقیقا همان‌هایی هستند که باید از نظر نرخ برگشتی یا خروجی بررسی شوند.

پیشنهاد می‌کنم که چند صفحه‌ای (حدودا شش تا و نه بیشتر) را انتخاب کنید و به ترتیب اهمیت، آن‌ها را فهرست کنید. سپس تک به تک تغییرات کوچکی روی آن‌ها انجام دهید و نتایج را مقایسه کنید. با انجام این کار باعث بهبود کیفیت سایت خود می‌شوید و اهداف تبدیلی خود را ارتقا می‌بخشید.

images



منبع:http://blog.morvahost.com

 

 
بازدید : 2245
3 آذر 1393 ساعت 05:00 ب.ظ
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری
درحال بارگزاری